Sajnos, mostanában rengeteg olyan megkeresést kapunk, hogy eltűnt a kivitelező vállalkozás /ember aki a kamerámat, riasztómat szerelte, és nem működik, tudunk-e segíteni rendbe tenni, meg tudjuk-e javítani. Amikor beszélgetünk az ügyfelekkel, minden esetben kiderül, hogy nagyon megbíztak az adott személyben, aki a kedves, barátságos stílusa mellett, még nagyon olcsó árat is adott. Aztán valamit felszerelt, ami, vagy nem úgy működik, ahogy azt ígérte a kivitelezés előtt. A kivitelező elérhetetlen, telefont nem veszi fel, nem lehet vele semmilyen formában kommunikálni. Sok esetben, még számlát sem adott az elvégzett munkáról.

Ja, igen, a számla. Mindenkinek azt ajánlom, hogy kérjen számlát! Tudom, így drágább a kivitelezés, de tekintsünk úgy a számlára, mint egy eszközre, önmagunk védelme érdekében! Aki hajlandó számlát adni, tovább megyek, aki kizárólag számlával dolgozik, az nagy valószínűséggel megbízhatóbb vállalkozó, vállalkozás, az nem fog eltűnni, elérhető lesz, és kezelni fogja az esetleges problémákat, nem fogja magára hagyni az ügyfelet, hiszen, hivatalosan dokumentálva van, hogy ő a megrendelőnél dolgozott, és ezért neki felelősséget kell vállalnia! Lássuk be, ez számla nélkül sokkal nehezebb.

Álljon itt 4 tipp, hogy milyen módon tudja magát megvédeni az egyszerű megrendelő, attól, hogy a kivitelezés után ne tűnjön el a kivitelező. ( Ezek a tippek természetesen nem csodaszerek, sajnos, még ezen szempontok figyelembevételével is bele lehet futni inkorrekt személyekbe, cégekbe, de nagyon nagy mértékben csökkentik ennek esélyét!)

 

 1. Nézze meg kit bíz meg!
  Nézzen utána, ki az a cég/vállalkozó, akit szeretne megbízni. Mennyi idős a cég, milyen árbevétele van, milyen referenciákkal rendelkezik. Egy komoly referencia lista, egy hosszabb cégtörténet, jó eséllyel megmutatja, hogy az adott cég megbízható, nem fog eltűnni.
 2. Mindig kérjen írásos ajánlatot, konkrét műszaki tartalommal!
  Az a vállalkozás, aki hajlandó időt energiát fordítani arra, hogy írásba foglalja az ajánlatát, hogy pontosan leírjon mindent, hogy mit fog felszerelni önnél, az a cég jó eséllyel megbízható vállalkozás, hiszen az írásos ajánlat alapján számonkérhetőek.
 3. Soha ne fizesse ki a teljes összeget előre!
  Nagyon sok vállalkozás előre elkéri, elkérné a kivitelezés teljes összegét. Legyen ez intő jel! Ne fizessen előre teljes összeget, hiszen onnantól a kivitelező vállalkozás nem érdekelt abban, hogy mihamarabb telepítse önnél az áhított rendszert. Nálunk az a bevett szokás, hogy az anyagdíjat kérjük el előlegként. Munkadíjat, csak a munka hibamentes, teljeskörű átadása után fizessen!
 4. Kérjen el minden adatot, ami a rendszerekbe történő belépéshez kell!
  A kivitelező, amikor elkészült az ön rendszerével, át kell adja önnek. De nem csak a fizikai rendszert, hanem a különböző belépési adatokat is, hiszen a rendszer az öné! Tehát, nemcsak a felhasználói adatokat jogosult ön elkérni, hanem az „admin” adatokat is, úgymint felhasználó név és jelszó. De miért jó ez önnek? Ha netán eltűnik a kivitelező és másik céget kell kihívnia hibát javítani, rendszert bővíteni, ezen belépési adatok nélkül a másik cég nem tud majd önnek segíteni!

 

Összefoglalva: a kivitelező cég kiválasztásánál legyen nagyon körültekintő, nézze meg a weboldalukat (a mienket itt találja), nézze meg a referencia listájukat, nézze meg mikor alakult a cég, soha ne fizessen teljes összeget előre, kérjen el minden belépési adatot, ami a rendszerhez tartozik, legyen az felhasználói belépés vagy „admin” szintű.

Ezt ne hagyja itt!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön a legjobb ajánlatokról, hírekről amik, a biztonságtechnikával kapcsolatosak.

Adatkezelés

Sikeresen feliratkozott!