Behatolás jelző panel

Egy mai modern háztartásban szinte alapfelszereltségnek számít a korszerű behatolásjelző rendszer. A megfelelő riasztó nem csak az ingatlant és az értékeket védi, de a személyi biztonság maximális elérésében is nagy szerepet játszik. De riasztó és riasztó között óriási különbségek lehetnek, nem mindegy tehát, hogy milyen támpontok mentén történik a rendszer kiválasztása, kiépíttetése. Egy nem megfelelő, vagy nem megfelelően kivitelezett biztonsági rendszer nem csak, hogy vélhetően nem végzi jól a dolgát, de sok bosszúságot és kellemetlenséget is okozhat használóinak. Ha Ön még csak most döntötte el, hogy szeretné riasztóval növelni otthonának vagy egyéb más funkciójú ingatlanának biztonsági szintjét, a következő kérdéseket mindenképpen érdemes feltennie magának, és a válaszokat szempontokként szem előtt tartania a rendszer választás, valamint a kivitelező megbízása során!

1. Milyen az ingatlan készültségi szintje, kialakítása, állapota?

A riasztó kiválasztásánál rendkívül fontos szempont, hogy milyen ingatlanba kerül. A mai modern technológiának köszönhetően szinte minden helyzetre van ideális megoldás, de ez más és más lehet az eltérő méretű, készültségi fokú, állapotú ingatlanok esetében.

Nem mindegy ugyanis, hogy házról vagy lakásról van éppen szó, és ebben az esetben a méret is rendkívül lényeges kérdés. Más felépítésű rendszer lesz az ideális választás egy néhány helyiségből álló, és egy akár több tíz helyiséges, vagy kerttel is rendelkező ingatlan biztonságossá tételéhez. Az sem elhanyagolható szempont, hogy az ingatlan régi építésű, régi, de éppen felújítás alatt álló, esetleg most épülő, vagy új építésű modern ingatlan. Ez azért fontos, hiszen adott esetben a kábelek elrejtése, diszkrét elvezetése, kábelutak kiépítése nem lehetséges, így kizárólag a ma már nagyon stabilan, megbízhatóan működő, vezeték nélküli megoldások jöhetnek szóba. Egy most épülő vagy felújítás alatt álló ingatlan esetén a kábelutak még könnyen variálhatók, így ebben az esetben szabadabban dönthetünk arról, hogy melyik fajta rendszert választjuk: vezetékest vagy vezeték nélkülit.

 

2. Milyen az életvitelünk, hogyan használjuk az adott ingatlant?

Nagyon sokan nem is gondolnak arra, hogy a megfelelő biztonsági mátrix kialakításakor mennyire fontos szempont az ingatlan funkciója mellett a használók napirendje, életvitele. Más lesz az ideális választás egy olyan helyzetben, mikor egy sok időre üresen álló ingatlant szeretnénk biztosítani, és akkor is, ha valaki például akkor is szeretne beriasztani, amikor otthon van. Ha például egy családi otthonban szeretnénk, hogy éjszaka is működjön a behatolásjelző, akkor a riasztót úgy kell kiépíteni, hogy az esetleges éjszakai belső mozgásnál az ne riasszon, ne keltse fel az ott lakókat és a szomszédokat se, illetve ne adjon esetlegesen téves átjelzést a kivonuló szolgálatnak.

 

3. Van-e háziállat?

A kutyától a macskán át egészen a díszmadarakig sok féle kisállatot tarthatunk otthonunkban. Ugyanakkor egy riasztó rendszer kiépítésnél azt is figyelembe kell venni, hogy az adott kis kedvenc az ingatlanon belül vagy kívül tartózkodik, milyen mozgásokat végez akkor, ha az ingatlan épp beriasztott állapotban van. A rendszert annak megfelelően kell megtervezni és kivitelezni, hogy a kisállat mozgása ne okozzon téves riasztásokat, de ettől függetlenül az illetéktelen behatolást megbízhatóan jelezze.

 

4. Mennyire fontos a minőség és a személyre szabhatóság?

A riasztó feladata a maximális biztonsági faktor fenntartása, és belátható módon ez szorosan összefügg a rendszer megbízhatóságával. Emellett az sem elhanyagolható, hogy egy adott rendszert a felhasználó mennyire tud a saját életviteléhez, az abban bekövetkező esetleges változásokhoz, valamint az ingatlanjához alakítani. Rengeteg olcsó, de ezzel együtt kevéssé kiszámítható és csak minimálisan konfigurálható behatolásjelző rendszer van a piacon, amelyek egyáltalán nem, vagy minimális mértékben személyre szabhatók. Személyes tapasztalatunk az, hogy az ilyen típusú rendszerek nagyon rövid időn belül lecserélődnek egy jól személyre szabható rendszerre. Érdemes tehát már a kiválasztásnál is nagy figyelmet fordítani a minőségre, megbízhatóságra és a funkciókra is, hiszen így nemcsak számos kényelmetlenségtől, kellemetlenségtől, de plusz kiadástól is meg tudjuk védeni magunkat.

 

+1. Biztosan megbízható a választott cég?

Nem csak a rendszer, de az azt beszerelő szakemberek kiválasztásakor is körültekintően kell eljárnunk. Abszolút bizalmi munkáról beszélünk. Már az előzetes felméréskor és a rendszer kiválasztásakor is tudnunk kell támaszkodni a választott cég tudására, lelkiismeretességére, hiszen szakértelem híján az ő tanácsaikra alapozva fogjuk meghozni a biztonságunkkal nagy mértékben összefüggő döntéseket. Emellett azzal is számolnunk kell, hogy mind a felméréskor, mind a telepítéskor, és később a karbantartásokkor, esetleges hibajavításkor a biztonsági céget beengedjük az otthonunkba. A kivitelező cégnek a rendszerhez teljes hozzáférése van, így a megbízhatóság nem csak szakmailag, de emberileg is létfontosságú szempont.

Életbevágó lehet, hogy behatolásjelző telepítéshez leinformálható, garantáltan megbízható céget válasszunk! Ezt ma már könnyen megtehetjük az internet segítségével, ha megnézzük például a referenciákat, a cégadatokat. De érdemes a személyes benyomásra is hagyatkozni, például megnézni a felmérésre érkező kolléga ruházatát, viselkedését, kommunikációját. Ezek mind-mind rengeteg információt szolgáltatnak arról, hogy egy cég professzionális vagy megbízható-e, vagy sem.

 

Amennyiben Ön sem szeretné a véletlenre bízni otthona és szerettei biztonságát, és a behatolás jelző rendszer telepítéséhez szakképzett, tapasztalt, és maximálisan megbízható partnert keres, akkor válassza a KARIBETŰZ csapatát. Munkatársaink több tízéves tapasztalattal, leinformálható szakmai múlttal és az Ön érdekeit maximálisan kiszolgáló, professzionális látásmóddal állnak rendelkezésére!

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Tartsa rajta ujját a biztonságtechnika ütőerén, és értesüljön Ön először legfrissebb híreinkről, újdonságainkról, ajánlatainkról!

4+1 tipp, hogy a nyaralás alatt is biztonságban tudhassa otthonát

4+1 tipp, hogy a nyaralás alatt is biztonságban tudhassa otthonát

Hivatalosan is itt a nyár, a legtöbben pedig már lázasan készülnek a nyaralásra, ezzel akár egy, vagy több hétre is őrizetlenül hagyva az ingatlant. Égető kérdés ilyenkor a biztonság! Első sorban azért, hogy kemény munkával megszerzett értékeinket visszatérve...

Biztos, hogy akkor drágább egy kamerarendszer, ha magasabb az ára?

Biztos, hogy akkor drágább egy kamerarendszer, ha magasabb az ára?

Mint ahogyan szinte minden féle, fajta és típusú termék esetében találkozhatunk olcsóbb és drágább kategóriájú változatokkal, nincs ez másként a kamerarendszerek esetében sem. Ma már szinte fillérekért is beszerezhetők több kamerás rendszerek, máshol viszont ehhez...

Ezt ne hagyja itt!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön a legjobb ajánlatokról, hírekről amik, a biztonságtechnikával kapcsolatosak.

Adatkezelés

Sikeresen feliratkozott!