smart_home

A technika fejlődésével ma már a lakosság számára is széles körben elérhetővé válnak olyan megoldások, melyeket még akár néhány évvel ez előtt is csak a filmvásznon csodálhattunk, és elérhetetlennek gondoltunk. Ilyen például a videós kaputelefon is, mellyel kapcsolatban igen megoszlanak a vélemények. Van, aki azt gondolja, csupán egy újabb, lenyűgözőnek tűnő, de igazából teljesen felesleges eszköz, mások viszont esküsznek rá, hogy életük egyik legjobb befektetése volt, hiszen funkcióit remekül ki tudják használni a hétköznapokban.

Mi, a KARIBETŰZ-nél az utóbbi véleményt osztjuk, szerintünk a modern, videós kaputelefon egy óriási találmány, mely nagyban megkönnyítheti a mai rohanó világhoz igazodó életvitelt. De mit is jelent ez pontosan? Hogyan használhatjuk ki a mindennapokban ennek az eszköznek a funkcióit?

 

Kényelmes és biztonságos

A berendezés kép és hang továbbító képességével nagy mértékben tudja szolgálni kényelmünket.

Kivel ne fordult volna még elő, hogy akkor érkezett a postás, a gázóra leolvasó vagy a régen várt csomag, mikor pont nem volt otthon, de gondolhatunk itt arra az esetre is, mikor valaki olyan csönget be, akit nem szeretnénk beengedni, vagy mire reagálni tudunk a csengetésre, addigra, aki érkezett, el is ment. Ezeket a problémákat ma már egyetlen eszköz segítségével könnyen át tudjuk hidalni.

Kertesházak esetében a trendeknek megfelelően a kerítések egyre zártabbak, a kapu gyakran távol esik a bejárati ajtótól így, ha valaki becsönget, videós kaputelefon nélkül sokszor csak akkor tudunk meggyőződni arról, ki érkezett hozzánk, ha kisétálunk és konkrétan kinyitjuk a kaput. Ha viszont már bent a házban is láthatjuk, ki áll a kapuban, sőt, beszélhetünk is vele, szólhatunk, ha egy kis türelemre van szükségünk, dönthetünk arról, hogy egyáltalán beengedjük-e, vagy sem.

A technológiák összekapcsolásával, akár egy gombnyomással is kinyithatjuk a kaput, így nekünk ki sem kell tennünk az ajtón a lábunkat. És bár lehet, hogy ez elsőre csak lusta gondolatnak tűnik, ugyanakkor gondoljunk csak bele, milyen  hasznos lehet például abban az esetben, ha egy kismama egyedül van otthon egy, vagy akár több gyermekkel, akiket nem kell így egyedül hagynia, vagy felöltöztetnie, hogy beengedhesse azt, aki látogatóba érkezett.

Ennek továbbfejlesztett verziója a távoli elérés, hiszen ezek az eszközök sok esetben távolról is figyelhetők, és irányíthatók is. Képzeljük csak el, mennyire megkönnyíti helyzetünket, ha mostantól nem kell a postára rohangálnunk, mert éppen nem voltunk otthon, mikor hozták az ajánlott levelet, pusztán egy okostelefon segítségével egyeztethetünk a hozzánk becsöngető postással, futárral, hogy mikor tudjuk átvenni a küldeményünket.

A videós kaputelefon kényelmünk mellett biztonságunkat is szolgálja. A betöréses lopások sok esetben azzal kezdődnek, hogy becsöngetve ellenőrzik a behatolók, van-e otthon valaki. Ha ilyen berendezéssel rendelkezünk, nem csak láthatjuk azt, mi történik házunk előtt, de kommunikálhatunk is azt az érzést keltve, hogy a házban tartózkodik valaki.

Magyarországon elérhető szolgáltatásokról érdeklődjön kollégáinknál!

Személyes történet

Konkrétan megesett velünk, hogy kertépítéshez vártuk az építőanyagot, de a munka elszólított otthonról, és mikor megérkezett a szállító, senki nem volt otthon. Normál esetben ez nagy nehézségeket okozott volna, sok egyeztetés és plusz költség árán juthattunk volna újra hozzá a megrendelt áruhoz. De a videós kaputelefon segítségével értesültünk róla, hogy megérkezett a szállító, a hangszórón át megkérhettük, hogy távollétünk ellenére pakolják le az anyagokat az udvarban, és nagyjából 100 km távolságról képes voltam arra is, hogy beengedjem őket a kertbe. Miután végeztek, jelezték (becsengettek újra), hogy távoztak, és távolról bezártam a kaput. Ezzel megspórolhattam egy rakás kellemetlenséget, és nem mellesleg pénzt és időt is.

 

Csak kertesházaknál lehet kamerás kaputelefon?

Természetesen nem. Bár a leggyakrabban családi házakban történik a kivitelezés, ez a berendezés jó szolgálatot tehet üzlethelyiségeknél, szalonoknál, irodáknál és természetesen beköthető társasházakban, vagy bármilyen egyéb rendeltetésű ingatlannál.

Amennyiben Ön is szeretné kiélvezni ennek a modern berendezésnek kényelmi és biztonsági funkcióit, ne késlekedjen, keressen minket bizalommal! Mivel vállalkozásunk lefedi a biztonságtechnika szinte teljes területét, így egyedi elképzeléseit, és a biztonsági berendezések összehangolását is készséggel tudjuk vállalni!

4+1 tipp, hogy a nyaralás alatt is biztonságban tudhassa otthonát

4+1 tipp, hogy a nyaralás alatt is biztonságban tudhassa otthonát

Hivatalosan is itt a nyár, a legtöbben pedig már lázasan készülnek a nyaralásra, ezzel akár egy, vagy több hétre is őrizetlenül hagyva az ingatlant. Égető kérdés ilyenkor a biztonság! Első sorban azért, hogy kemény munkával megszerzett értékeinket visszatérve...

Biztos, hogy akkor drágább egy kamerarendszer, ha magasabb az ára?

Biztos, hogy akkor drágább egy kamerarendszer, ha magasabb az ára?

Mint ahogyan szinte minden féle, fajta és típusú termék esetében találkozhatunk olcsóbb és drágább kategóriájú változatokkal, nincs ez másként a kamerarendszerek esetében sem. Ma már szinte fillérekért is beszerezhetők több kamerás rendszerek, máshol viszont ehhez...

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Tartsa rajta ujját a biztonságtechnika ütőerén, és értesüljön Ön először legfrissebb híreinkről, újdonságainkról, ajánlatainkról!

Ezt ne hagyja itt!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön a legjobb ajánlatokról, hírekről amik, a biztonságtechnikával kapcsolatosak.

Adatkezelés

Sikeresen feliratkozott!